Line Rued Andersen

Fåregaardsvej 6, 3770 Allinge

+45 30281739

E-mail: flemmingogline@gmail.com

Hjemmeside: www.enesminde.dk

Om mig og min kunst:

Jeg er opvokset i Helsingør, hvor jeg det meste af min ungdom har arbejdet på keramikværksted, billede væveværksted og tøjsyningsværksted.

Er autodidakt inden for kunstneriske udfoldelser.

Er altid blevet meget inspireret når jeg opholdt mig i naturen og efter næsten et helt liv i på Nordbornholm og med forskellige dyr omkring mig, er den blevet uundværlig og en stor del af mit gode virksomme liv.

I 1972 udstiller jeg tekstiler på Hillerød bibliotek.: broderi, vævning, beklædning, tryk.

Som 16 årig kom jeg i billedkunstvævelære et år hos AnnMari Kornerup i Ordrup, hvor jeg sad sammen med flere udenlandske piger og vævede store billedtæpper i uld, silke, hør og bomuld.

Derefter arbejdede jeg ½ år på et keramikværksted med støbeforme og dekoration.

Rejste til Bulbjerg i Nordjylland og boede af to omgange hos billedkunst væveren Berit Hjelholdt. Vi arbejdede med naturens materialer helt fra bunden. Hør: såede/høstede/forarbejdede/vævede. Uld: klippede/spandt/ plantefarvede/vævede.

Purple Harth. Forretning og værksted i København for anatomisk tilskæring, hvor jeg var 1 ½ år.

14 dages tilskærings kursus på Bornholm.

Som 19 årig flytter jeg til Bornholm for at starte en kunst skole i Vang (Det blev ikke).

Flyttede på landet på det nordlige Bornholm og var mest optaget af selvforsyningstanken. Malkede ko og stablede brænde. Havde køkkenhave og fødte børn.

Havde unge ud af misbrug boende, og Rudolf Steiner inspireret skovbørnehave over en periode på 25 år.

Nu er jeg 58 år og tilbage til leret, maleriet og syning og andet som falder mig sjovt og inspirerende at arbejde med. Er med i Bimaris som er en billedkunstnerforening og i  4D som er et fælles værksted i Svaneke.

 Jeg inspireres og bruger stemningen og elementer fra naturen sammen med farver og andet til at lege mig til en sjov eller fordybende oplevelse af at skabe noget forunderligt, sjovt, smukt, grimt og så videre selv.

Om sommeren er her fuld fart på med Bondegårdsferie gæster, så jeg elsker de lange vinter måneder på Bornholm, hvor jeg kan arbejde i mit store atelier i ro og med fred til fordybelse, i det som lige nu og her er inspirerende for mig.

Jeg er sammen med min mand Flemming indehaver af ejendommen "Enesminde" ved Olsker, Allinge, Nordbornholm. Enesminde ligger tilbagetrukket ude af en 1 km lang markvej og er indrettet med boliger til gæster/lejere og et 70 m2 stort opvarmet atelier.

Stedet bliver lejet ud på forskellig måde året igennem. I den stille mørke vintertid lejer vi ud til bo- og arbejdsophold til kunstnere og projektmagere som i en kortere eller længere periode behøver fred og ro til arbejdet. Adgang til det store atelier følger med i prisen ved leje af bolig.

Vi har boliger i forskellige størrelser som man lejer sig ind i til priser fra kr. 3.000 pr måned.

Leje af atelier alene: kr. 3.000 pr. måned.

Gå ind på vores hjemmeside: www.atelierbornholm.dk og se meget mere.