Udstillinger-gennem tiderne -rul ned for at se de sidste udstillinger

BIMARIS afholdt sin første fællesudstilling på Kulturspinderiet i Silkeborg 28. november - 6. december 2009. Udstillingens fællestema var FISK, og der deltog 21 kunstnere, som præsenterede maleri, grafik, akvarel, skulptur, objekt, film, foto, kollage, relief og papmaché. Ferniseringen blev bl.a. sponsoreret af vingården Lille Gadegaard, Christiansøpigens sild og Bornholms rugkiks der bidrog til et velassorteret og usædvanligt ferniseringsbord, som gjorde stor lykke. Selve udstillingen, blev vel modtaget, og vores "Akvarium" med individuelle fisk, som hang i stimer ved indgangen, blev en værdsat installation.

Foredrag om Ruslands ikoner

I august 2010 arrangerede Bimaris den første foredragsaften, der havde til hensigt at oplyse og inspirere bornholmere og bornholmske kunstnere om vedkommende emner. Vi havde inviteret Annika Hvithamar fra Syddansk Universitet. Annika Hvithamar havde netop lavet sit ph.d. forskningprojekt om Ruslands ikoner og havde udgivet en bog om emnet, som kunne købes og blive signeret i forbindelse med foredraget. Foredraget fandt sted i Grønbechs Gaard og var rimelig velbesøgt.

FISK var navnet på Sammenslutningens debutudstilling på Kulturspinderiet i Silkeborg 2009. Udstillingen fra Silkeborg blev i en lidt reduceret udgave vist i udstillingslokaler på Toldbodgade i Nexø Havn. Der var dog lavet et nyt og kreativt "akvarium" som en større "undervands"-installation i kælderen under udstillingslokalerne.

Udstillingen blev rigtig godt besøgt. Formanden for Bornholms Regionskommunes Kultur- og Forebyggelsesudvalg Bjarne Kristiansen talte ved og åbnede udstillingen.18 af Bimaris' kunstnere deltog med malerier, grafik, skulptur, foto, film og installation. Udstillerne var: Ingrid Westh Drejer, Herluf Skjerning Larsen, Gerd Drews, Angelika Mousson, Erik Andersen, Anne Cirkola, Inge Stub, Ulla Lyme, Alba Zapater, Thomas Brandt, TorbenAndersen, Karin Skovlund, Andreas Nemo, Barry Allaway, Ann Charlott Skogøy, Alena Smolentseva, Anna Kligert og som gæst Anders Kelstrup.

Udstillingen blev sponsoreres af: Vingården Lille Gadegaard, Bornholms rugkiks, Ostehjørnet i Rønne, Bryghuset i Svaneke, Kvickly Nexø, Åkirkeby farvehandel.

Bimaris havde til denne store udstilling i Galleri Rasch i påsken 2011 igen valgt et fælles tema. Denne gang var temaet MAD. Hvordan hver enkelt kunstner ville fortolke dette måtte vedkommende selv bestemme. Det kunne dels handle om fødevarer, dels i ordets engelske betydning: gal eller rasende. Til udstillingen blev der skabt en stor og provokerende installation: Gulvet i hele udstillingsbygningen blev dækket med tørt brød samlet ind hos de bornholmske bagere. På ferniseringsdagen, da formanden for Galleri Rasch: Hanne Blem Bidstrup åbnede udstillingen ved at klippe den røde snor over, måtte hele publikum vade ind over brødet, så gulvet hurtigt mest lignede en losseplads med den "spildte" mad. Ved afslutningen af ferniseringen blev brødet fejet sammen og lagt i en pyramide som kunne beses udstillingen igennem.

Udstillingen fik rigtig god presseomtale. Salget fra udstillingen var mindre omfattende.

Er fedtsugning en kunstart?

Kan fedtsugning være kunst? - og hvor sidder identiteten? Den nulevende, franske kropskunstner Orlan lader sig fedtsuge og plastikoperere. Ikke for at blive smukkere, men for at udstille sig selv som levende kunstværk. Hvad teorierne bag hendes kunst er, og hvad hun bruger det udsugede fedt til, blev fremstillet i Andreas Nemo Østergaards foredrag på Svanekegaarden. Andreas Nemo Østergaard er, udover at være multikunstner (og p.t. formand for Bimaris) B.A. i kunsthistorie og cand,. mag. i moderne kultur.

Foredragsaftenen var arrangeret af Bimaris - Sammenslutningen af Bornholmske Billedkusntnere og Svanekegaarden i samarbejde med Folkeuniversitetet på Bornholm. Hensigten var at inspirere udøvende kunstnere på Bornholm og alle andre interesserede med helt nye vinkler på kunsten. Fremmødet til foredragsaftenen var dog beskedent.

Udstillingen FISK i Tejn Havn

i Trollingdagene, april 2011

 

Det blev foreslået af besøgende på Bimaris udstilling FISK i Nexø sept. 2010, at det ville være oplagt at vise denne udstilling i Tejn Havn i Trollingdagene  27. - 30. april 2011.  Bimaris-kunstnernes malerier og skulpturer byggede jo på hver deres originale måde på det fælles tema, nemlig FISK, der jo også var fokus for de mange trollingfiskere, der konkurrerede om de største fisk i Østersøen. Udstillingen startede med en fernisering, hvor "Hængeørerne" musicerede. Udstillingen var rigtig godt besøgt i Trollingdagene. 

De udstillende kunstnere var: Barry Allaway, Erik Andersen, Arne Bentsen, Thomas Brandt, Ingrid Westh Drejer, Torben Hansen, Anders Kelstrup, Anna Kligert, Herluf Skjerning Larsen, Angelica Mousson, Inge Stub, Alba Zapater, Andreas Østergaard

BIMARIS udstilling og

sandpainting workshop

i Bornholms Kulturuge 16.-25.september

2011

BIMARIS, Sammenslutningen af Bornholmske Billedkunstnere, udstillede i Galleri Grødby under kulturugens tema: TID+

Under ferniseringen den 17. september kl. 15.00 I Galleri Grødby, Åkirkeby blev de første sandkorn lagt til den sandpainting-installation, som blev skabt i løbet af kulturugen. Alle besøgende på workshop-dagene og udstillingen i  kulturugen var velkomne til at bidrage med hvert sit aftryk/udtryk/indtryk i sandet. Dette blev til et kæmpe stort kollektivt maleri udelukkende udført i sand på det godt 200 m2 gulv i Galleri Grødby. Der blev dagligt taget billeder af værket fra fugleperspektiv. Disse blev lagt ind på nettet på www.gallerigroedby.me, hvor man løbende kunne se den kollektive installation udvikle sig. Du kan også se billederne på den følgende side: sandpainting-fotos. Du kan også klikke dig ind på billeder fra Bimaris maleri- og fotoudstilling, der omgav sandpainting-gulvet i det store galleri. 

Sandpainting workshoppen blev ledet af tekstilkunstner Kattarina Yxhufvud, medindehaver af Galleri Groedby.

Under udstillingen blev der skabt en lille og sjov kortfilm af Thomas Brandt. Denne kan du se på youtube eller på siden sandpainting-film. Denne er i sig selv er blevet et levende kunstværk.

Dokumentation og fotografi: Bill Alsted. Filmfotograf Thomas Brandt.

Bornholmske kunstnere i Snogebæk
21. juli 25. august 2012

Bimaris arrangerede i sommeren 2012 fra 21. juli til 25. august en sommerudstilling i "Datastuen" i Folkets Hus i Snogebæk. De udstillende kunstnere var Barry Allaway, Ulla Lyme og Ingrid W. Drejer fra lokalområdet samt Alba Zapater, Alena Wills, Anders Kelstrup, Anna Kligert, Thomas Brandt og Torben Hansen. Desuden Gæsterne Maria Manuela Mendez Barbosa og Alice Miler.

Udstillingen havde ved ferniseringen besøg af omkring 130 personer og blev i alt besøgt af omkring 620 insteresserede. Der blev især solgt kunstværker i form af "Art Money", de fleste af billedkunstner Ulla Lyme.

Maleuge i Velilla de Cinca,
Spanien oktober 2013

Vi var i alt 5 personer, der deltog i Bimaris's maleuge i Spanien fra den 6. til den 12. oktober 2013. Thomas og Alba var taget i forvejen for at sætte ejendommen, som vi boede og arbejdede i i stand. Ejendommen tilhører Albas familie og ligger midt i den lille landsby Velilla de Cinca, 200 km fra Barcelona. Vi andre kom flyvende fra Kastrup og havde lejet bil i Barcelona. Ejendommen er stor, gammel og velholdt og særdeles udmærket til formålet, vil kunne rumme en gruppe på op til 8 - 10 personer. Vi arbejdede på den store balkon på 1. sal og tog på ture i omgivelserne. De fleste af byens landbrug er nedlagt, og i stedet er der 100-vis af store frugtplantager i dalen omkring byen, hvor man især dyrker nektariner, ferskner, mandler og oliven. Byens eneste store virksomheder og arbejdspladser er to frugt-pakkerier, der ligger i hver sin ende af byen. Vi malede og lavede kunstværker fra plantagerne og bjergene og omkring den lille kirke et par km. fra byen.

 

Bimaris udstilling i Galleri Benmel Nexø Havn sommeren 2014:

Bimaris udstillede i perioden søndag d. 20. juli til lørdag d. 2. aug. 2014 i Galleri Benmel på Nexø Havn. Der var fernisering den 19. juli, hvor den bornholmske musikgruppe Fovlahovd musicerede. Udstillerne var dels kunstnere fra Bimaris, dels inviterede venner. I alt viste 33 kunstnere omkring 230 værker i form af maleri, billedvævning, skulptur, keramik og installationer.

Udstillingen var en stor succes, og blev meget rost både offentligt og af de besøgende. Der var omkring 200 til ferniseringen, og i løbet af de to uger blev udstillingen besøgt af omkring 1.675 personer. Der var et samlet salg for omkring 52.000 kr.

Udstilling Galleri Benmel sommeren 2015:

Bimaris udstillede igen i sommeren 2015 i Galleri Benmel på Nexø Havn. Der var fernisering den 18. juli og udstillingen var åben daglig frem til og med den 8. august. I alt udstillede 27 af de udøvende kunstnere i Bimaris. Vi synes selv i Bimaris, at udstillingen i Galleri Benmel også i år var flot og god. Der var ca. 2.580 besøgende i de 3 uger udstillingen varede (2014: 1.675). Det samlede salg blev på kr. 54.430 (2014 kr. 52.100).

Skærmbillede 2019-07-16 kl. 09.11.26.png
Udstilling Galleri Benmel sommeren 2016:

Bimaris holdt igen udstilling i Galleri Benmel, Nexø Havn i sommeren 2016. Der var fernisering lørdag den 16. juli, hvor Ebbe Torgersson musicerede. Udstillingen var åbent daglig i 3 uger og blev besøgt af omkring 1.800 gæster. Det samlede salg var på godt 40.000 kr. Vi synes selv, at vi også i år lavede en rigtig god og flot udstilling.

Udstilling i Galleri Benmel sommeren 2017

Efterhånden er det blev et tradition, at Bimaris udstiller i Galleri Benmel i slutningens af juli og begyndelsen af august. Dette sket i 2017 og dette er også planlagt for 2018. Nærmere om den kommende udstilling senere.

Jubilæumsudstilling 2018

I år havde Bimaris 10-års jubilæum.

Det fejrede vi med en udstilling i Galleri Benmel fra d. 21.juli - 2.august

Fernisering fandt sted  lørdag d. 21. juli kl. 14

Klik her for at se fotos fra ferniseringen.

Klik her for at læse pressemeddelse og kort om Bimaris' historie

Udstilling i Galleri Benmel sommeren 2019

Bimaris havde udstilling i 2 uger med fernisering søndag d. 21. juli
12 kunstnere udstillede til og med torsdag d. 1.august. Alle dage fra kl. 11-17. Med i gruppen er der i år 3 gæsteudstillere. Se billeder fra udstillingen ved at klikke i pilen.

IMG_2037
IMG_2037

press to zoom
IMG_2053
IMG_2053

press to zoom
IMG_2038
IMG_2038

press to zoom
IMG_2037
IMG_2037

press to zoom
1/10
Udstilling i "Galleriet" i Snogebæk sommeren 2020

Gennem hele sommeren fra d. 14. juni til 20. september arrangerede Bimaris udstilling i et lejet lokal i Snogebæk. Foruden Bimaris' egne medlemmer udstillede også enkelte gæster. Listen over  udstillere kan ses her

Galeriet_Snogebæk-Homepage.JPG
Ausstellung-Snogebaek-Homepage2.jpg
IMG_0766_edited.jpg
IMG_0769_edited.jpg
Skærmbillede 2020-08-01 kl. 11.45.48.png

Hen over sommeren gik medlemmer sammen om at udstille andre steder på øen. Det var bl.a i Domen i Sandvig (Line Rued Andersen, Birgit Schmeling, Pernille D. L. Porte, Anette Sonne og i Rådstuen i Sandvig (Nana Gitz og Anette Sonne)

P1000940.JPG
Domen-Anette1.JPG
Domen-Line2.JPG
 Med tilknytning til Kenneth Geneser
Skærmbillede 2020-10-22 kl. 10.58.18.png
IMG_3597.jpg

Oprettelsen af øens mindste eksistensfilosofiske forlag: Crusoe Forlag, blev for alvor søsat med de to udgivelser. "Spiritualisme, en anden pilgrimsvandring" fra 2018 samt "Europadrøm", fra 2015. Forlaget er knyttet til Galleri Arnagergård, og nye udgivelser er planlagt. 

bagside spiritualisme.jpg
invitation 06 21 mail.JPG